Træningsløbesko


Din træningssko er den vigtigste sko i ”løbegarderoben” hos enhver løber. Det er den sko, som du løber allermest i, det er skoen, som skal sikre dig god støddæmpning, god pasform, korrekt stabilitet og passe godt på dig, så du ikke bliver skadet.

Sådan er en træningssko opbygget
De fleste træningssko er konstrueret til, at du lander på hælen. Derfor har den en nedslagszone i bagfoden, som fordeler belastningen i hælisættet og guider foden videre i afviklingen hen over foden.
 
Skoene er typisk forsynet med en mellemsål, der virker støddæmpende. For at stabilisere mellemsålen er der ofte indlagt kerner af forskellig hårdhed.  Forskellen på tykkelsen af sålen i forfod og bagfod (hælspringet/heel drop) er typisk 10-12 mm.
 
Hælkappen, som er med til at støtte hælbenet, skal sidde tæt og fast om din bagfod – denne undervurderede del af skoen er for mange løbere helt essentiel i forhold til at opnå optimal afvikling.
 
Overdelen består typisk af åndbart mesh nylon og stabiliserende stafferinger, som er med til at guide foden til korrekt afvikling. Det er også overdelen, der er med til at give en god pasform. Vi er alle bygget forskelligt, og vores fødder har behov for individuel pasform. En forkert pasform kan nemt betyde, at du ”rutsjer” inde i skoen og dermed ikke opnår den ønskede ”guidance” fra skoen.
 
Vi har Danmarks bredeste udvalg af bredder til både smalle og brede fødder.
 
Den typiske hællander med mange former for afviklingsmønster
De fleste motionsløbere med hællanding vil have glæde af en traditionel sko til mængdetræning.
 
Skoene er beregnet til løbere med forskelligt afviklingsmønster:
  • Neutral
  • Mild overpronation
  • Moderat overpronation
  • Kraftig overpronation
  • Supination
 
Eminent til blandet underlag
Slidsålen på de fleste træningssko er egnet til løb på blandet underlag, dvs. asfalt, grus, skovstier mv. Løber du på et specifikt underlag og ikke på blandet, kan vi hjælpe med at finde sko, som er mere velegnede til asfalt og andre til skov.
 
En træningssko kaldes også…
Mængdetræningssko, traditionel løbesko
 
Yderligere information
 


Mængdetræningssko fra Brooks - Adrenaline GTS 15 til dame. Se flere i webshoppen


Mængdetræningssko fra Saucony - Omni 14 til dame. Se flere i webshoppen

Mængdetræningssko fra New Balance - 1260v5 NBX til herre. Se flere i webshoppen
 

Butik

Kom ind i vores fysiske løbebutik på Frederikssundsvej 143 og lad vores eksperter hjælpe dig med at finde skoen, der passer til netop din løbestil. Vi har også tøj, udstyr og meget mere.
 

Vælg den rigtige løbesko
Kaiser Løbetest
Book tid til køb af sko
Walkersko / gå-sko
Spørg vores eksperter

Klinik

Vi er specialister i at behandle og forebygge fodrelaterede skader og løbeskader. Vi laver dynamiske fodindlæg, har et hav af sportsbandager, og vores behandlere hjælper rigtig mange.
 

Fysioterapi

Osteopati

Dynamiske fodindlæg

Sportsbandager

Spørg vores eksperter

Træning

Vi har sammensat en række spændende træningstilbud, som vores fysioterapeuter står for. Vi gør meget ud af, at du skal kunne bruge træningen derhjemme.


 

Løbestilsanalyse
Fysioterapeutisk træning
Dankort, Visa/Dankort VISA Electron eDankort VISA MasterCard American Express JCB Maestro © Copyright Kaiser Sport og Ortopædi ApS · CVR nr: 31048230

Din indkøbskurv er tom