Natural Running


- Nye, spændende muligheder for dig som løber.

Begreberne Natural Running, minimalistisk løb og Barefoot Running (barfodsløb) er udtryk for et friere løb, hvortil næsten alle skoproducenter nu har lavet lettere løbesko. Udviklingen betyder, at hvor man før talte om stabilitet, nu taler om ”smooth-running" i løbesko med en blødere og mere fleksibel mellemsål. Belastningerne dæmpes i mellemsålen pronationshastigheden nedsættes, fordi foden er tættere på underlaget.
 
Hvad er Natural Running?
Natural Running er ikke kun en ny type løbesko. Det er også en anderledes måde at løbe på, hvor du udnytter tyngekraften til at skabe en mere fremadrettet bevægelse. Kort fortalt foregår det ved, at du løber med tyngdepunktet læængere fremme, skridtlængden er kortere og kadencen (skridthastigheden) hurtigere end ved normal løbeteknik med hællanding. Med denne løbeteknik vil landingen foregå længere fremme på foden, og på den måde mindskes spidsbelastningen i landingen lidt.
 
En langsom opstart
Det er vigtigt at understrege, at du med Natural Running ikke fjerner belastningerne fra hæl, fod og underben. Den samlede belastning vil forblive den samme, men med den rigtige løbeteknik vil du kunne mindske belastningen ved landing på mellemfoden i bagfod og underben, men den vil øges i mellem- og forfod.
 
Ved Natural Running vil du belaste dine ben og fødder anderledes end normalt, og det er derfor vigtigt med en forsigtig opstart og tilvænning til det nye løbemønster, hvis du vil undgå unødvendige skader.
 
Skift mellem forskellige løbesko
For de fleste løbere, vil en brugbar og god løsning være at skifte mellem traditionelt løb i ”normale” løbesko og Natural running i de nye lette sko. Det vil variere belastningerne i kroppen, styrke de involverede muskler og sener og give dig mulighed for oplivende skift og forandringer i dine træningspas.
 
Søg rådgivning
Hvis du vil have optimalt udbytte af Natural Running og rådgivning om, hvordan du tilpasser og omlægger din løbestil, anbefaler vi, at du deltager i vores workshops om Natural Running.Yderligere information
 
 
 

Butik

Kom ind i vores fysiske løbebutik på Frederikssundsvej 143 og lad vores eksperter hjælpe dig med at finde skoen, der passer til netop din løbestil. Vi har også tøj, udstyr og meget mere.
 

Vælg den rigtige løbesko
Kaiser Løbetest
Book tid til køb af sko
Walkersko / gå-sko
Spørg vores eksperter

Klinik

Vi er specialister i at behandle og forebygge fodrelaterede skader og løbeskader. Vi laver dynamiske fodindlæg, har et hav af sportsbandager, og vores behandlere hjælper rigtig mange.
 

Fysioterapi

Osteopati

Dynamiske fodindlæg

Sportsbandager

Spørg vores eksperter

Træning

Vi har sammensat en række spændende træningstilbud, som vores fysioterapeuter står for. Vi gør meget ud af, at du skal kunne bruge træningen derhjemme.


 

Løbestilsanalyse
Fysioterapeutisk træning
Dankort, Visa/Dankort VISA Electron eDankort VISA MasterCard American Express JCB Maestro © Copyright Kaiser Sport og Ortopædi ApS · CVR nr: 31048230

Din indkøbskurv er tom